Y3 Tarih Turu / Y3 Старый Город 45$

Y3 Tarih Turu / Y3 Старый Город 45$

Tur Programı

Y3 Tarih Turu / Y3 Старый Город

                                                Понедельник     13:30 – 17:00

СТЕНЫ КОНСТАНТИНОПОЛЯ - достопримечательность города, ради которой от центра Стамбула придется оторваться. Речь идет о древних крепостных стенах, выстроенных при императоре Феодосии 2 в 5 веке нашей эры. Эти мощные укрепления Константинополя с сотнями башен не раз выручали горожан, представляя собой серьезное препятствие для атакующих. Крепостные стены внесены в список мирового культурного наследия и находятся в рамках программы ЮНЕСКО по охране исторических памятников.   

ЦЕРКОВЬ ХОРА - Входит во всемирное наследие памятников Стамбула. Главным сокровищем этой церкви является не архитектура, а мозаики и фрески 14 века. Библейские и апокрифические сюжеты о пастырском служении и земной жизни Иисуса, детство  Девы Марии, запечатленные в церкви Хора - яркий пример византийского искусства. Эмоциональность запечатленных сюжетов даже спустя столетия поражают своей красотой.

ГРАНД БАЗАР (КАПАЛЫ ЧАРШИ) - Построенный вскоре после завоевания города Фатихом Султаном Мехмедом, базар являлся самым важным торговым центром империи на протяжении нескольких веков. Сегодня он привлекает многих богатым ассортиментом товаров таких, как ювелирные изделия и украшения, антиквариат, ковры ручной работы, кожа, текстиль, изделия из керамики и дерева, сувениры, а также своей архитектурой и восточным колоритом.

                                                Pazartesi     13:30 – 17:00

İSTANBUL SURLARI – İstanbul’un merkezinden uzaklaşmaya değer bir tarihi zenginlik. Surlar 5.Yüzyıl’da İmparator 2. Theodosius tarafından yaptırılan şehir surlarıdır. Yüzlerce koruma kulesi olan, bu şehri kuşatanlar için aşılması zor bir engel olmuş ve defalarca halkı düşmanlardan kurtarmıştır. Surlar UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girmiş ve tarihi anıtların koruması programına dahil edilmiştir.

KARİYE MÜZESİ (HORA KİLİSESİ) – İstanbul’un dünya mirası listesindeki anıtları arasında bulunur. Bu anıt mimarisinden ziyade 14.Yüzyıl’da yapılan mozaikler ve freskleri ile önem taşır. Kilisenin duvarlarında işlenen, Hz. İsa’nın dünyevi hayatı, Meryem Ana’nın yaşamı gibi, İncil ve apokrif sahneleri Bizans sanatının çarpıcı bir örneğidir. Görüntülerde ifade edilen canlılık ve duygusallık aradan yüzyıllar geçmesine rağmen hala güzelliği ile kendine hayran bırakmaktadır.

KAPALI ÇARŞI – İstanbul’un fethinden kısa bir süre sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kapalı Çarşı, birkaç yüzyıl boyunca imparatorluğun en önemli ticaret merkeziydi. Günümüzde çarşıda kuyum, takı ve süs eşyaları, antika, el dokuma halıları, deri, tekstil, seramik ve ahşap, hediyelik eşya gibi geniş ürün yelpazesiyle olduğu kadar mimarisiyle ve doğu atmosferiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.   


Önemli Bilgiler

ServicesIncludedInTheFee

Тур расчитан на пол дня. Средняя продолжительность тура от 2.5 до 4 часов. В стоимость входят трансферы на комфортабельных автобусах или автомобилях, услуги русскоговорящего гида-экскурсовода, входные билеты во все посещаемые музеи. Фирма оставляет за собой право изменять последовательность посещений объектов той или иной экскурсии, программу в целом оставляя без изменений.

ÖNEMLİ / Turumuz yarım gün bir turdur, ortalama süresi 2,5 ile 4 saat arasındadır. Turumuzda rehberlik, ulaşım, belirtilen müze giriş ücretleri ve çevre gezileri paket programdır. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

ServicesNotIncludedInTheFee

Tur programı dışında kalan her türlü hizmet talepleri.