Pazar Turu /  ВОСКРЕСНЫЙ ТУР 80 $

Pazar Turu / ВОСКРЕСНЫЙ ТУР 80 $

Tur Programı

                                                Воскресенье ТУР                        

МЕЧЕТЬ СУЛЕЙМАНИЕ - Являясь исторической и культурной ценностью Стамбула, мечеть была сооружена в середине 16 века по приказу Султана Сулеймана Великолепного. Это самая большая мечеть Стамбула, величайшее творение архитектора Синана, пережившее за 500 лет более 80 землетрясений. Позади мечети расположено кладбище, где в двух соседних усыпальницах (тюрбе) покоятся Султан Сулейман и его любимая жена Хюррем (Роксолана).

ЦЕРЬКОВЬ ХОРА - Входит во всемирное наследие памятников Стамбула. Главным сокровищем этой церкви является не архитектура, а мозаики и фрески 14 века. Библейские и апокрифические сюжеты о пастырском служении и земной жизни Иисуса, жизни Девы Марии, запечатленные в церкви Хора, яркий пример византийского искусства. Эмоциональность запечатленных сюжетов даже спустя столетия поражают своей красотой.

ЦЕРКОВЬ ВЛАХЕРНА - Влахерны – так назывался северо-западный пригород Константинополя, в котором в 5 веке была возведена церковь, освященная в честь Девы Марии. Особым почитанием эта церковь начала пользоваться после того как там начали хранить чудотворную икону «Одигитрия» а также и риза Богородицы. Много чудес связано с этой церковью и священными реликвиями, которые хранились там. Истоки праздника покрова Пресвятой Богородицы идут именно от Влахернской церкви.  В османский период построенная на этом месте церковь является довольно – таки известным в мире христианства храмом своей историей, а также своим чудотворным источником.

ДВОРЕЦ ДОЛМАБАХЧЕ - Роскошное здание дворца было построено в середине 19 века. Неописуемая роскошь дворца сохранилась почти в первозданном виде. Каждая деталь интерьера бесценный музейный экспонат. Для внутреннего убранства было использовано все самое ценное что производилось в то время в разных точках мира: ковры тончайшей работы, хрустальные люстры и канделябры, картины, изделия из фарфора, красивейшая мебель, богато украшенные декоративные элементы, на которых было использовано 14 тонн золота и 40 тонн серебра. Дворец продолжал быть резиденцией до момента падения османской империи. Первый президент Турецкой Республики – Ататюрк так же использовал дворец в качество резиденции. Здесь же он умер, после чего, дворец стал, можно сказать святым местом для всего турецкого народа.

                                                Pazar Turu 

SÜLEYMANİYE CAMİİ – İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliği olan cami, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 16. Yüzyıl’ın ortalarında inşa edilmiştir. Mimar Sinan’ın bu muhteşem yapıtı İstanbul’un en büyük camisi olma özelliğini taşır. 500 yıl boyunca 80’den fazla deprem geçirmiştir. Caminin arkasında bulunan hazirede Sultan Süleyman’ın ve Hürrem Sultanın türbeleri bulunmaktadır.

KARİYE MÜZESİ (HORA KİLİSESİ) – İstanbul’un dünya mirası listesindeki anıtları arasında bulunur. Bu anıt mimarisinden ziyade 14.Yüzyıl’da yapılan mozaikler ve freskleri ile önem taşır. Kilisenin duvarlarında işlenen, Hz. İsa’nın dünyevi hayatı, Meryem Ana’nın yaşamı gibi, İncil ve apokrif sahneleri Bizans sanatının çarpıcı bir örneğidir. Görüntülerde ifade edilen canlılık ve duygusallık aradan yüzyıllar geçmesine rağmen hala güzelliği ile kendine hayran bırakmaktadır.

VLAHERNA KİLİSESİ – Vlaherna – Konstantiniye’nin kuzey batısında bulunan bölgenin adıdır. Burada 5.Yüzyıl’da Meryem Ana adına kutsanmış bir kilise inşa edilmiştir. Özellikle burada Hodegetria ikonası ve Meryem Ana’nın gömleği gibi kutsal emanetlerin korunduğu yer olunca kilisenin önemi daha da artmıştır. Kilise ve bu emanetlerle ilgili birçok mucize olduğu rivayet ediliyor. Rusya’da yüzyıllardan beri kutlanan «Pokrov» dini bayramının da kökeni bu kilisedir. Osmanlı döneminde eski kilisenin yerine inşa edilen yapı Hristiyan dünyasında hem tarihi açıdan hem de burada bulunan ayazmasından dolayı oldukça ünlü bir yerdir.

DOLMABAHÇE SARAYI –  Bu görkemli yapı 19. Yüzyıl’ın ortalarında inşa edilmiştir. Sarayın tarifsiz güzelliği ve zenginliği günümüze kadar neredeyse hiç bozulmadan ulaşmıştır. Dekorasyonda kullanılan her detay paha biçilmez bir antika parçasıdır. İç mekanlarda o dönemde dünyanın farklı noktalarında üretilen değerli eşyalar bulunmakla birlikte, el dokuma halıları, kristal avizeler, şamdanlar, resim tabloları, porselen vazolar ve muhteşem zarafetteki mobilyalar mevcuttur. Ayrıca zengin dekoratif unsurlara da 14 ton altın ve 40 ton gümüş kullanılmıştır. Saray, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışına kadar sultanların ikamet ettiği yer olarak kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’da bulunduğu zamanlarda sarayı kullanmış ve burada 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09:05 te hayata gözlerini kapatmıştır. Bu olaydan sonra saray Türk halkı için manevi değeri çok yüksek bir yer olmuştur.


Önemli Bilgiler

ServicesIncludedInTheFee

Средняя продолжительность тура от 4 до 6 часов. В стоимость входят трансфер на комфортабельных автобусах или автомобилях, услуги русскоговорящего гида-экскурсовода, входные билеты во все посещаемые музеи. Фирма оставляет за собой право менять порядок посещения объектов той или иной экскурсии, оставляя без изменений программу в целом

ÖNEMLİ / Turumuzun ortalama süresi 4 ile 6 saat arasındadır. Turumuzda rehberlik, ulaşım, belirtilen müze giriş ücretleri ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

ServicesNotIncludedInTheFee

Tur programı dışında kalan her türlü hizmet talepleri.