S2 İstanbul Turu / ТУР ПО СТАМБУЛУ 45$

S2 İstanbul Turu / ТУР ПО СТАМБУЛУ 45$

Tur Programı
ТУР ПО СТАМБУЛУ / S2 İst. Turu

                                                Вторник    09:00 – 13:30

НОВАЯ МЕЧЕТЬ - Несмотря на то, что имя мечети переводится как «Новая», эта одна из красивых мечетей классического Османского периода, которая датируется  17 веком. Она расположена в районе Еминёню, по соседству с заливом Золотой Рог, где когда-то находился важнейший порт города.  Это красивое здание является наиболее посещаемым туристическим и молитвенным местом. Перед мечетью можно увидеть множество голубей, ставших неотъемлемой частью площади Еминёню.

ПАРК ДВОРЦА  ЙЫЛДЫЗ - Дворцовый комплекс с названием Йылдыз, что в переводе означает «звезда», был построен во второй половине 19 века и являлся официальной резиденцией султана Абдул- Хамита II. Простирающийся вниз по склонам к Босфору парк предназначался исключительно для членов семьи правившей династии. Сегодня парк является одним из наиболее красивых и известных парков города, засаженный экзотическими деревьями и цветами.

ДВОРЕЦ ДОЛМАБАХЧЕ - Роскошное здание дворца было построено в середине 19 века. Неописуемая роскошь дворца сохранилась почти в первозданном виде. Каждая деталь интерьера - бесценный музейный экспонат. Для внутреннего убранства было использовано все самое ценное что производилось в то время в разных точках мира: ковры тончайшей работы, хрустальные люстры и канделябры, картины, изделия из фарфора, красивейшая мебель, богато украшенные декоративные элементы, на которых было использовано 14 тонн золота и 40 тонн серебра. Дворец продолжал быть резиденцией султанов до момента падения Османской империи. Первый президент Турецкой Республики – Ататюрк так же использовал дворец в качество резиденции, на периоды пребывания в Стамбуле. Здесь же он скончался, после чего дворец стал считаться духовной ценностью для всего турецкого народа.

                                                Salı     09:00 – 13:30

YENİ CAMİ -  Caminin ismi «yeni» olmasına karşın, yapı 17.Yüzyıl’da inşa edilmiş, klasik Osmanlı mimarisinin güzel bir örneğidir. Cami Haliç’in kıyısında ve bir zamanlar en önemli limanlarından olan Eminönü bölgesinde bulunur. Bu güzel yapıt hem turistik hem de ibadet yeri olarak oldukça ziyaret edilen yerlerden biridir. Caminin önünde, Eminönü meydanının ayrılmaz parçası haline gelen, çok sayıda güvercinleri görebilirsiniz.

YILDIZ SARAYININ PARKI -  Saray 19.Yüzyıl’ın ikinci yarısında inşa edilmiştir. Sultan II Abdülhamit resmi sarayı olarak kullanmıştır. Boğazın yamaçlarında bulunan park alanı hanedan üyeleri için tasarlanmıştır. Günümüzde Yıldız Parkı, egzotik ağaçların ve çiçeklerinin dikildiği, şehrin en güzel ve ünlü parklarından biridir.  

DOLMABAHÇE SARAYI –  Bu görkemli yapı 19. Yüzyıl’ın ortalarında inşa edilmiştir. Sarayın tarifsiz güzelliği ve zenginliği günümüze kadar neredeyse hiç bozulmadan ulaşmıştır. Dekorasyonda kullanılan her detay paha biçilmez bir antika parçasıdır. İç mekanlarda o dönemde dünyanın farklı noktalarında üretilen değerli eşyalar bulunmakla birlikte, el dokuma halıları, kristal avizeler, şamdanlar, resim tabloları, porselen vazolar ve muhteşem zarafetteki mobilyalar mevcuttur. Ayrıca zengin dekoratif unsurlara da 14 ton altın ve 40 ton gümüş kullanılmıştır. Saray, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışına kadar sultanların ikamet ettiği yer olarak kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’da bulunduğu zamanlarda sarayı kullanmış ve burada 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09:05 te hayata gözlerini kapatmıştır. Bu olaydan sonra saray Türk halkı için manevi değeri çok yüksek bir yer olmuştur.

 


Önemli Bilgiler

ServicesIncludedInTheFee

Тур расчитан на пол дня. Средняя продолжительность тура от 2.5 до 4 часов. В стоимость входят трансферы на комфортабельных автобусах или автомобилях, услуги русскоговорящего гида-экскурсовода, входные билеты во все посещаемые музеи. Фирма оставляет за собой право изменять последовательность посещений объектов той или иной экскурсии, программу в целом оставляя без изменений.

ÖNEMLİ / Turumuz yarım gün bir turdur, ortalama süresi 2,5 ile 4 saat arasındadır. Turumuzda rehberlik, ulaşım, belirtilen müze giriş ücretleri ve çevre gezileri paket programdır. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

 

ServicesNotIncludedInTheFee

Tur programı dışında kalan her türlü hizmet talepleri.